Elnyrt pályázat

EURÓPAI UNIÓS TÁMOGATÁSBÓL MEGVALÓSULÓ ENERGETIKAI FEJLESZTÉS A SZINKRÓN KFT-NÉL

A SZINKRÓN Kft. energetikai fejlesztésre több mint 7 millió forintos európai uniós támogatást nyert. Az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a hazai központi költségvetési előirányzat az elszámolható költségek 55%-át finanszírozta.

A projekt tartalmának rövid bemutatása:

A projekt megvalósítási helyszíne a SZINKRÓN Kft. telephelye, a 7630 Pécs, Mohácsi út 111. 42259 helyrajzi szám alatti ingatlan. A projekt keretében napelemes rendszer elhelyezése valósult meg az épület tetőszerkezetén. A fejlesztés során 60 kWp névleges teljesítménnyel rendelkező napelemes rendszer telepítése valósult meg. A napelemes rendszer 1 db inverterből áll, 160 db  Longi 375 Wp-es napelem panel csatlakozik a Huawei SUN2000-50-ktl-M0 inverterre.

A fejlesztés elsődleges célja a primer energiafelhasználást és az üvegházhatást okozó gázok kibocsátott mennyiségének csökkentése volt. További fontos célkitűzés volt a vállalkozás energiabiztonságának a jövőbeni biztosítása és a költséghatékonyság növelése. A projekt keretében az energiahatékonysági fejlesztések által elért primer energiamegtakarításunk 356,40 GJ/év, továbbá 49,65 t/év CO2 üvegházhatást okozó gázkibocsátás csökkenést értünk el a fejlesztéssel.

Kedvezményezett neve: SZINKRÓN Kft.

Projekt megnevezése: Napelemes rendszer kialakítása a SZINKRÓN Kft-nél

Projekt azonosítószáma: GINOP-4.1.4-19-2021-04024

Vissza nem térítendő támogatás összege: 7 351 812,- Ft

A finanszírozás típusa: Vissza nem térítendő támogatás

A támogatás mértéke: 55 %

A projekt befejezésének dátuma: 2022.01.06.

 

................................................................................................................................................................................................................................................

Korábbi elnyert pályázatunk:

Projekt kódszáma: GINOP-1.2.2-15-2015-00236

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében a Szinkrón Kft. közel 94 millió forint összköltségben vásárolt termelőeszközöket, amihez több mint 47 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült. A projekt eredményeképp a vállalkozás eszközparkja bővült, hátterének stabilitása növekedett, a munkafolyamatok gördülékenyebben zajlanak.

Elnyert támogatás összege: 47 039 460 Ft

Projekt címe: A Szinkrón Kft. termelési kapacitásának bővítése eszközbeszerzéssel

 

A GINOP-1.2.2-15 pályázat keretében a Szinkrón Kft. az alábbi eszközöket szerezte be:

  • 1 db Élzáró gép (Imalux 400, Advantage): a méretre szabott bútorlapok korszerű, nagy volumenben történő nullfugás élzárását biztosítja.
  • 1 db Táblafelosztó gép (Lohmeyer DBS 525 IQ): a bútorlap táblához szabás terv készítését és leszabását biztosítja minimális hulladék anyag létrejöttével, precíz, pontos vágással
  • 1 db CNC megmunkáló központ (Uniteam Easy W): a méretre szabott munkalapok összeszerelés előtti állapotba történő előkészítését (ívek kialakítása, csapolások, előfúrások, stb.) végzi
  • 1 db Kompresszor (FIAC New Silver D 10/500): a megmunkáló központ pneumatika rendszeréhez szükséges nagy nyomású levegőt állítja elő
  • 1 db Íves kézi élzárógép (Festool Conturo KA 65 plus): az íves vágások és rövid vágáshosszok élzárását biztosítja.
  • 2 db Vákuumos rögzítő egység (Festool Vac SYS Set SE1): a megmunkáláshoz a munkadarab stabil, sérülés mentes rögzítését biztosítja, lehetővé teszi a munkadarab megmunkálásához legmegfelelőbb pozíció beállítását, rögzítését.
  • 1 db Elszívó berendezés: (Nestro NASF 4/4) a munkadarabok megmunkálása során keletkező forgács és fűrészpor automatizált eltávolítását, gyűjtését, a munkahelyek tisztántartását, a megfelelő munkakörülmények megteremtését biztosítja.

 

A Szinkrón Kft.-nek a bútorlap megmunkáló részleg kialakításával egyrészt a beszállítóként értékesített bútorlap volumene is növekedett, hiszen a piacképes feltételekkel történő méretre vágás új vevői kört, illetve a meglévő vevő kör számára új vevői igényeket ér el a Cég számára, valamint a saját kivitelezésű méretre vágással és összeállításra történő előgyártással magasabb feldolgozottságú szinten (akár lapraszerelt állapotban is) történik a bútorlapok értékesítése.