A Szinkrón Kft. családi vállalkozás, melyben már a 3. generáció dolgozik.

A Szinkrón megalapítása előtt:

1978-ban Sági Endre és felesége Ságiné Kovács Annamária megnyitották 17m2-es barkácsboltjukat, Barkácsolók és lakásdíszítők boltja néven, amely pár évvel később vette fel a 999 Aprócikk nevet. Ebben az időben még nem voltak nagy multi vállalatok, így szinte egyedüliek voltak Pécsett ezen a területen.  Ebből a kis barkácsboltból indult a Szinkrón Kft. 

1989-ben megalakult a Szinkrón.  Az első telephely a családi ház volt, majd pár évvel később a valamikori pécsi panelüzem területén bérelt csarnokba költözött a kerekedésünk. Emellett egy kisebb épületben a Szigeti úton 2 új üzletággal,  a  nyerskulcs kereskedelemmel, valamint a serleg kereskedelemmel (EuroTrophy néven) bővült a tevékenységünk.

1995-ben megvásároltuk a mai telephelyünket a Mohácsi úton, ahová a barkácsáru nagykereskedelmet  és a serleg nagykereskedést költöztettük. Ezzel egyidőben a Szigeti úti épületben Gravírtechnika néven nyitott meg az Eurotrophy kiskereskedelmi  márkabolt , ahol ajándéktárgy és sportdíjazás mellett teljes körű gravírozási, feliratozási szolgáltatással várják vevőiket.

A 2000-ben a serleg nagykereskedést átköltöztettük a Gerle utca 1-ben lévő mai telephelyére, ahol már elég hely volt hosszú távon a bővüléshez.Ekkor kezdett dolgozni a 3. generáció a cégben. 

2001-2002-ben épült meg a Mohácsi úti telephely nagy csarnoka és irodaháza.

2011-ben vettük meg Budapesten a Győztesek boltját., amely azóta EuroTrophy márkabolt.

2017-ben egy EU-s pályázatnak köszönhetően új bútorasztalos üzemet hoztunk létre, mely újabb vevőket és több lehetőséget hozott.

Jelenleg Pécsett 2 telephelyen valamint Budapesten a Győztesek boltjában összesen 42-en dolgozunk.